Gemakkelijke Franse appeltaart

    Deze cake wordt traditioneel gemaakt met amandel frangipane maar dit is een veel snellere versie die appelmoes gebruikt. Het is traditie om een 'charm' erin te doen, zoals een cent of een gouden ring, en wie deze vindt zal geluk hebben, maar dit is volledig optioneel!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr bladerdeeg
    • 400 gr appelmoes
    • 1 charm, verpakt in vetvrij papier
    • 1 eierdooier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven tot 180 C / gasoven stand 4. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Rol het bladerdeeg uit tot 5 mm dik op een met bloem bedekt oppervlak. Snijd twee grote cirkels uit het deeg (ongeveer 24 cm in diameter). Plaats een cirkel op de bedekte bakplaat.
    3. Verdeel de appelmoes over het midden van het deeg, laat 4 cm van de rand vrij. Als je wilt, plaats je de charm in de appelmoes.
    4. Leg de tweede cirkel op de eerste. Druk op de randen om ze te verzegelen. Bestrijk met eigeel.
    5. Maak een klein gat in het midden van de taart en versier de bovenkant van de taart zoals je wilt met een mes. Bak gedurende 30 minuten. Serveer warm.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties