Gemakkelijke witte chocolade truffels

    (4)
    2 uur 30 minuten

    Deze truffels zijn makkelijk te maken en smaken heerlijk. Ze worden op smaak gebracht met witte chocolade en kokosrum. Serveer na het diner als traktatie of gewoon als snack. Maak een grote hoeveelheid en geef ze cadeau.


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • 250 gr witte chocolade, in stukjes gebroken
    • 1 eetlepel melk
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 2 eetlepels kokosrum
    • 150 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Smelt de chocolade met melk au bain marie. Roer voortdurend tot een gladde massa ontstaat. Haal van het vuur. Voeg de boter en kokosrum toe en roer goed.
    2. Klop de slagroom stijf, roer er dan de chocolade door, gedurende 1 minuut. Zet in de koelkast tot het stevig is, ongeveer 1-2 uur.
    3. Schep kleine porties uit de chocolade en maak er balletjes van. Leg ze in papieren vormpjes en bewaar in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    EliseHai
    van
    0

    Heb niks kunnen proeven. Alles ging goed opzich op het beetje aanbranden van de chocola na maar het heeft 2 uur in de koelkast gestaan, langer zelfs maar ik kon geen balletjes eruit draaien. Waardeloos. Baal er ook ontiegelijk van  -  05 dec 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren