Gemarineerde champignons

    Gemarineerde champignons

    6keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Wij zijn dol op deze champignons bij een BBQ, of als hapje. Ze zijn erg lekker, makkelijk te maken en als ze na een week nog in de koelkast staan zou ik erg verbaasd zijn. Heerlijk voor in de zomer.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg champignons, gewassen
    • sap van 1 citroen
    • 125 ml rode of witte wijnazijn
    • 60 ml olijfolie
    • 1 teentjes knoflook, geperst
    • 1/2 theelepel mosterd
    • 1/4 theelepel gedroogde oregano
    • 1/4 theelepel gemalen tijm
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de champignons in een grote pan, bedek ze met water, roer de citroensap erdoor, breng aan de kook en laat 1 minuut sudderen. Giet af. Doe ze in gesteriliseerde potten.
    2. Roer de azijn, olie, knoflook, mosterd, kruiden, zout en peper door elkaar totdat het goed gemengd is. Roer de peterselie erdoor. Giet over de champignons.
    3. Je kan ze een paar weken in de koelkast bewaren en serveren in salades, als een snack of als een borrelhapje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren