Cake met gemengd fruit en cranberry

    Cake met gemengd fruit en cranberry

    1keer bewaard
    2uur40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een muffin recept dat ik aangepast heb om een fruitcake mee te maken. Ik doe er voor extra smaak wat cranberry's bij. Zowel de cranberry's als de gedroogde vruchten worden gedrenkt in zwarte thee. Dit is echt gemakkelijk om te maken en om te eten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 140 gr gemengd gedroogd fruit
    • 50 gr gedroogde cranberries
    • 200 ml hete zwarte thee
    • 450 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 theelepel mixed spice (koekkruiden)
    • 1 theelepel gemalen kaneel
    • 110 gr basterdsuiker
    • 125 gr boter, in stukjes
    • 250 ml halfvolle melk
    • 2 middelgrote eieren
    • amandel schilfers voor op de bodem van het bakblik (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 2uur weken  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Doe de gedroogde vruchten en gedroogde cranberries in een kom en giet de hete zwarte thee erover. Laat 2 uur weken.
    2. Verwarm de oven tot 180 C / gasoven stand 4. Bedek een cakeblik met vetvrij papier en vet dit met een beetje boter in.
    3. Zeef de bloem, specerijen en suiker in een grote kom, wrijf er vervolgens de boter in. Roer de melk, eieren en vruchten erdoor (met inbegrip van eventuele overgebleven thee) tot het net gemengd is. Meng niet te lang. Bestrooi de amandel schilfers over de bodem van het cakeblik. Doe het mengsel in het cakeblik.
    4. Bak gedurende 25-30 minuten of tot het goudbruin is. Laat 10 minuten in het bakblik afkoelen en haal het er vervolgens uit, verwijder het papier en laat afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren