Geroosterd varkens-buikspek met gebakken appel en lente-ui-aardappelkoekjes

    Geroosterd varkens-buikspek met gebakken appel en lente-ui-aardappelkoekjes

    2keer bewaard
    1uur35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Economisch maar toch elegant en smakelijk geroosterd varkensvlees geserveerd met gebakken appel, lente-ui -aardappelkoekjes, kool en appelmoes met een rode wijn jus.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3 plakken buikspek (varken)
    • olijfolie
    • 1 steranijs
    • komijn
    • 2 middelgrote aardappelen, geschild en gesneden
    • scheut melk
    • 2 klontjes boter
    • kruiden
    • 2 lente-uitjes, fijngehakt
    • 1 ei geklopt
    • 2 rode appels (1 geschild en in blokjes gesneden; 1 zonder klokhuis en in plakjes gesneden)
    • snufje selderijzout (optioneel)
    • 1 kleine kruidnagel knoflook, geperst
    • paneermeel
    • 1/2 tot 3/4 glas rode wijn
    • 1 volle eetlepel juspoeder
    • 1 gedroogd laurierblad
    • 1 plakje bacon (optioneel)
    • goede handvol dun gesneden savojekool

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden. Spray of smeer een beetje olie op een bakplaat. Wrijf de kruiden en komijn in de plakken buikspek en plaats op de bakplaat. Leg de steranijs er bovenop en bak ongeveer 1 uur. Verminder de oven temperatuur tot 170 graden, voeg de aardappelkoekjes en bacon toe en bak nog eens 20 minuten.
    2. Ondertussen, bereid je de aardappelpuree, appelmoes, gebakken appels en jus voor. Maak de aardappelpuree zoals normaal, voeg de kruiden en de lente ui toe. Meng goed. Verspreid de puree over een snijplank en met behulp van een grote cirkelvormige gebakssnijder maak je 4 cirkels (zie foto voor dikte). Zet apart totdat je ze gaat meebakken in de oven, bestrijk de bovenkanten met losgeklopt ei alvorens je ze bakt. (Houdt het losgeklopte ei apart).
    3. Voor de appelmoes: Doe de blokjes appel, een klontje boter, een beetje olie, selderij zout (optioneel) knoflook en wat water in een pan. Kook op laag vuur tot de appel zacht is geworden en je een gladde saus hebt.
    4. Om de gebakken appel te maken, dompel je de appel plakjes in het losgeklopte ei, schud overtollig ei af en druk in de paneermeel. Laat in de koelkast staan totdat je ze gaat gebruiken. Verhit een pan met wat olie en bak/frituur de appelschijfjes tot ze goudbruin zijn.
    5. Om de kool te bereiden: smelt een beetje boter in een steelpan op een laag vuur. Voeg de kool en een goede scheut water toe. Laat de kool zacht worden met het deksel op de pan tot deze gaar is (ongeveer 5 minuten). Je kan dit eventueel vooruit maken en opwarmen in de magnetron als je dat wilt.
    6. In een aparte pan, verwarm je de wijn, juspoeder (reeds gemengd met water), kruiden, een klontje boter en het laurierblad. Haal de bakplaat uit oven. Leg de plakken vlees op een schaal. Pak een aardappelkoekje, doe er wat kool op en bedek met een ander aardappelkoekje. Leg wat appelmoes op de schaal en bedek dit met 2 gebakken appelschijfjes en een plakje bacon ter garnering als je ze gebruikt. Als er vlees sappen zijn vrijgekomen, voeg je deze toe aan de jus en druppel de jus over de schaal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren