Gloria's pasta met tonijn en tomaat

    Gloria's pasta met tonijn en tomaat

    1keer bewaard
    25min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudige pasta schotel omdat het allemaal in de één pan gekookt wordt. Het is een recept van een vriend van ons, maar is uitgegroeid tot een echte familie favoriet. Ik gebruik meestal macaroni, maar je kunt elke andere pasta ook gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels plantaardige olie
    • 2 medium uien, fijngehakt
    • 3 teentjes knoflook, geplet
    • 1 theelepel zout
    • ¼ theelepel peper
    • ½ theelepel suiker
    • 3 afgeronde eetlepels tomatenpuree
    • 2 (400 gr) blikjes Roma tomaten of gehakte tomaten
    • 600 ml water
    • 2 (185 gr) blikken tonijn, uitgelekt
    • 250 gr macaroni of penne
    • 1 laurierblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de plantaardige olie in een medium-grote steelpan op medium vuur.
    2. Voeg de gehakte uien toe en bak ze zacht, ongeveer 5 minuten. Voeg de geplette knoflook, zout, peper, suiker en tomatenpuree toe; roer goed. Voeg de tomaat en water toe; Breng aan de kook. Voeg de pasta en laurier toe, en kook totdat de pasta gaar is, ongeveer 8 minuten.
    3. Verwijder het laurierblad en roer de tonijn erdoor. Serveer warm met knoflook brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren