Glutenvrije pompoentaart

    Glutenvrije pompoentaart

    1keer bewaard
    2uur30min


    Maak dit als eerste!

    Ik gebruikte Phil Vickery's recept om het deeg te maken voor deze taart, dat een deeg oplevert dat veel gemakkelijker uitrolt en waar makkelijker mee te werken valt.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 2,25 kg pompoen
    • 375 gr Glutenvrij deeg
    • 200 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 200 ml melk
    • 200 gr bruine kristalsuiker
    • 3 eieren - geklopt
    • 1 eetlepel stroop
    • 3/4 theelepel gemalen kaneel
    • 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat
    • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/8 theelepel gemalen gember
    • 1/2 theelepel zout
    • Voor de room
    • 300 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur45min  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6 / hetelucht oven 180 C
    2. Snijd de pompoen in partjes en schep de zaden eruit en gooi deze weg.
    3. Snijd in stukjes (laat de schil zitten) en doe ze in een braadpan met 600 ml warm water. Dek af en kook gedurende 1 uur of tot ze gaar zijn.
    4. Ondertussen rol je het deeg uit en bedek je er een diepe taartvorm met losse bodem (23 cm) mee.
    5. Zet 30 minuten in de koelkast.
    6. Combineer de 200 ml room met de melk en suiker in een pannetje en verwarm langzaam op een laag vuur. LAAT NIET KOKEN.
    7. Haal de pompoen uit de oven en verlaag de temperatuur naar 190 C / gasoven stand 5 / hetelucht oven 170 C.
    8. Giet de pompoen af en laat afkoelen, schep het vruchtvlees eruit en pureer in een keukenmachine.
    9. Combineer de puree, eieren, stroop, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember en zout in een kom.
    10. Giet langzaam door het roommengsel, onder voortdurend roeren, giet het vervolgens over het deeg in de taartvorm.
    11. Bak gedurende 10 minuten, verlaag dan de oventemperatuur tot 180 C / gasoven stand 4 / hetelucht oven 160 C en bak nog eens 30-40 minuten tot de vulling stevig is.
    12. Steek een tandenstoker in het midden om te zien of het gaar is - deze moet er schoon uitkomen.
    13. Klop de room met de vanille en suiker tot een dik geheel.
    14. Serveer de taart warm of koud met de gezoete slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren