Grappige cake

    Grappige cake

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur45min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een prachtige zuivelvrije fruit cake die mijn oma me heeft geleerd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 340 gr gemengd fruit
    • 120 gr margarine
    • 170 gr basterdsuiker
    • 225 gr zelfrijzend bakmeel
    • snufje zout
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 225 gr geplette ananas uit blik, uitgelekt
    • 120 gr geconfijte kersen, gehalveerd
    • 1 afgestreken theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 15min weken  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Doe het vruchtenmengsel in een grote kom en dek af met kokend water. Laat 10-15 minuten weken, en laat dan goed uitlekken.
    2. Doe de margarine en suiker in een pan en verwarm zachtjes tot het gesmolten is. Voeg dan de gedroogde vruchten toe en kook ze op een laag vuur gedurende 5 minuten. Haal ze van het vuur en doe in een mengkom, zet opzij om af te koelen.
    3. Zeef de bloem door het mengsel en roer goed. Voeg de eieren toe en meng ze totdat alles goed gemengd is.
    4. Voeg de ananas en kersen toe aan het mengsel en roer goed. Doe het beslag in een ingevet cakeblik en maak glad.
    5. Bak de cake in een voorverwarmde oven, 180 C / 350 F/gasoven stand 4 gedurende ongeveer 1 uur. Test met een spies of de cake gaar is; zo niet zet hem dan terug gedurende nog een paar minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren