Haggis ballen met een whisky champignons saus

    Haggis ballen met een whisky champignons saus

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een hartige maaltijd voor de familie, een lekkere manier om haggis uit te proberen en een twist toe te voegen aan een traditioneel gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 454 gr McIntosh Haggis (kant-en-klare variant, of anders zelf maken)
    • 400 gr rundergehakt
    • 1 ui
    • 1 ei
    • 2 eetlepels tomatenpuree/ketchup
    • 60 gr paneermeel
    • 250 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 50 ml whisky
    • 50 gr champignons

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snijd de ui fijn en breek de crackers met een deegroller in een schone theedoek om er een paneermeel van te maken.
    2. Combineer alle ingrediënten in een kom, zorg ervoor dat alles goed gemengd is en voeg wat zout en peper toe.
    3. Maak er gehaktballetjes van (3-4 cm) en leg ze op een licht ingevette ovenvaste schaal. Zet 20-30 minuten in de oven.
    4. Terwijl je wacht tot de gehaktballen gaar zijn kan je de saus maken. Om te beginnen snijd je de champignons in kleine stukjes.
    5. Voeg wat boter of olie aan een hete pan toe en roerbak de champignons 2-3 minuten.
    6. Doe de whisky erbij en flambeer voorzichtig, zo haal je de bittere smaak er af.
    7. Voeg de room toe, samen met zout en peper en laat de saus wat indikken.
    8. Wanneer de gehaktballen klaar zijn, serveer je ze op borden samen met de saus en wat aardappelpuree.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren