Ham en prei quiche

    Ham en prei quiche

    14keer bewaard
    45min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben dit recept nooit beu en het is gewoon perfect als je hem warm met een salade serveert. Je kunt je eigen deegbodem maken of kant-en-klaar gebruiken, zodat het sneller klaar is.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 2 kleine preien, gewassen en in dunne plakjes gesneden
    • 30 gr boter
    • 2 eieren
    • 250 ml (koffie)room
    • 100 ml melk
    • 50 gr geraspte cheddar
    • versgemalen zwarte peper
    • 100 gr ham, in blokjes gesneden
    • 1 (375 gr) zanddeeg bodem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (gasoven stand 4).
    2. Smelt de boter op een medium vuur, voeg de prei toe en bak zacht in 5 minuten.
    3. Klop de twee eieren, room en melk samen in een kom. Voeg de geraspte kaas toe en breng op smaak met peper.
    4. Bedek een taartvorm met het zanddeeg. Verspreid de gebakken prei en ham over het deeg en giet het room mengsel erover. Als de vorm tot de rand gevuld is, zet je hem op een bakplaat en bak gedurende 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren