Havermoutkoekjes met chocolade en cranberries

    Havermoutkoekjes met chocolade en cranberries

    3keer bewaard
    35min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn een soort flensjes maar worden gebakken als kleine ronde koekjes. Ze zitten vol met havermout, gedroogde cranberries en stukjes pure chocolade, maar je kunt ook rozijnen en andere chocolade naar keuze gebruiken. Dit recept maakt 30 of 40 koekjes, afhankelijk van hoe groot je ze maakt. Maak je geen zorgen als dat als te veel klinkt - je kunt ze goed invriezen.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 150 gr boter, gesmolten en afgekoeld
    • 150 gr bloem
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 60 gr havermout
    • 50 gr gedroogde cranberries
    • 100 gr bruine suiker
    • 100 gr donkere chocolade, in kleine stukjes gesneden
    • 2 kleine eierdooiers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven tot 180 graden C / gasoven stand 4.
    2. Zeef de bloem en baksoda in een grote kom. Roer havermout erdoor, de veenbessen, suiker en stukjes chocolade.
    3. Meng voorzichtig de eierdooiers met de gesmolten en afgekoelde boter en voeg dit natte mengsel toe aan de droge ingrediënten. Roer tot alles goed gemengd is.
    4. Gebruik een eetlepel om wat van het mengsel te pakken, gebruik vervolgens je handen om kleine ballen te maken - druk ze vervolgens een beetje plat als je ze op de bakplaten legt. Opmerking: rangschik ze een paar centimeter uit elkaar omdat ze een beetje zullen uitspreiden tijdens het bakken.
    5. Bak gedurende 10 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat ze op een rooster afkoelen voordat je ze gaat eten.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren