Heerlijke gember koekjes

    Heerlijke gember koekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Vol van smaak, smelten deze koekjes in de mond en ze zijn ook nog eens heerlijk krokant. Ik bedacht dit recept om een vriendin te helpen met ochtendmisselijkheid omdat gember helpt tegen misselijkheid.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 90 gr ongezouten boter
    • 100 gr volkoren zelfrijzend bakmeel
    • 100 gr havermout
    • 70 gr muscavado suiker / donkere bruine suiker
    • 3 theelepels gemberpoeder
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel baksoda
    • 2 eetlepels lichte stroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4.
    2. Smelt voorzichtig de boter in een pan - zet het vuur uit als de boter gesmolten is.
    3. Doe alle ingrediënten, behalve de boter en stroop in een mengkom.Giet de gesmolten boter erbij. Voeg de stroop toe. Roer goed, alles zal aan elkaar blijven kleven.
    4. Om de koekjes te maken: Voor de beste resultaten gebruik je een lepel om het beslag te verdelen. Rol het tot een bal in je hand en druk dan zachtjes in het midden plat- voorzichtig, ze hoeven maar 5 / 6 cm in diameter te worden. Probeer ze niet teveel te vormen, want dat doen ze vanzelf als ze gebakken worden :-). Leg ze op een bakplaat met anti-aanbaklaag (invetten is niet nodig). Laat veel ruimte tussen de koekjes want ze zullen nog verspreiden! Ik verdeel de mijne over 2 bakplaten.
    5. Bak ze 8 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om ze helemaal af te laten koelen. Bewaar in een luchtdichte trommel.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren