Heerlijke kwarktaart

    Heerlijke kwarktaart

    5keer bewaard
    1uur30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze kwarktaart is een beetje anders dan de gemiddelde kwarktaart. Hij wordt gemaakt met een deegbodem en gevuld met een kwarkvulling. Erg lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Bodem
    • 100 gr margarine of boter
    • 75 gr basterdsuiker
    • 250 gr witte bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 ei
    • 1 snufje zout
    • Vulling
    • 500 gr kwark
    • 150 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 2 eieren
    • 125 ml olie
    • 45 gr vanillepudding mix
    • 50 gr maïzena
    • 500 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwerk alle deeg-ingrediënten tot een glad deeg. Wikkel in plasticfolie en plaats in de diepvries.
    2. Meng de kwark, de basterdsuiker, vanillesuiker, ei, olie, vanillepudding mix en maïzena. Klop dan de melk erdoor. Het mengsel wordt heel dun.
    3. Rol het deeg uit en bedek er een ingevette ronde springvorm mee. Prik enkele malen in het deeg met een vork.
    4. Giet de kwarkvulling over het deeg. Bak ongeveer 60 minuten op 200 C / gasoven stand 6.
    5. Haal de taart 5 minuten uit oven (de taart zal een beetje inzakken), en bak dan nog eens 10 minuten in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren