Heerlijke worteltaart-koekjes

    Heerlijke worteltaart-koekjes

    2keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben dol op worteltaart en mijn man houdt erg van koekjes, dus verzon ik dit recept. Het is redelijk gezond en makkelijk mee te nemen. Je kan eventueel wanneer ze net uit de oven komen er een stukje witte chocolade in duwen met daarbovenop een halve walnoot. Een goed alternatief voor glazuur, vooral in de lunchtrommel geeft het dan geen troep. Of je maakt een roomkaas-glazuur en duwt twee koekjes samen met het glazuur in het midden. Ik krijg altijd leuke complimenten als ik ze serveer.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 gr boter
    • 160 gr ruwe suiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 90 gr zelfrijzend bakmeel
    • 90 gr volkoren bloem
    • 5 eetlepels rozijnen
    • 2 eetlepels gehakte walnoten
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1 middelgrote wortel, geraspt en ontdaan van overtollig vocht (goed uitknijpen)
    • witte chocolade stukjes en walnoot helften (indien gewenst)
    • Roomkaasglazuur
    • 125 gr roomkaas light, zacht
    • 2 eetlepels glazuur mix
    • 1 theelepel geraspte citroenschil

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng de boter en suiker samen. Voeg het ei en de vanille toe en roer goed. Meng het meel erdoor, de kaneel, rozijnen en nadat je goed geroerd hebt de wortel. Maak van het beslag rondjes ter grootte van een walnoot.
    2. Leg ze op licht ingevette bakplaten (of bedekt met bakpapier). Bak ze op 180 C / gasoven stand 4 gedurende 15 minuten (wissel de bakplaten van plaats halverwege, zodat de koekjes gelijkmatig gebakken worden).
    3. Als ze afgekoeld zijn kun je er een chocolade stukje opleggen en een walnoot, of maak het glazuur en smeer dit tussen twee koekjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren