Ierse groentesoep

  (6)
  2 uur 30 minuten

  Kan ook gemaakt worden met kip of rundvlees. Een traditionele soep gemaakt door mijn ouders en grootouders en een traditionele winterse soep in Noord-Ierland en vooral populair geserveerd als voorgerecht voor het kerstdiner. Zuiver, eenvoudig, en gezond voedsel. Zoals met alle een pansgerechten, smaakt het altijd beter de volgende dag wanneer alle ingrediënten tijd hebben gehad om marineren, dus als je indruk wilt maken, maak je deze soep de dag voordat je hem wilt serveren. Eet smakelijk.


  2 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 6 

  • 1 kopje Gedroogde kapucijners. Hoe meer je gebruikt, hoe dikker de soep wordt (week ze een nacht in water)
  • 1 kopje Van een soep mix pakket: gedroogde gort , rode linzen, groene en gele spliterwten (week ook dit een nacht in water)
  • 1-2 prei (1 grote of 2 kleine) 2 keer door de lengte gesneden, gewassen en in stukjes van 2 cm gesneden
  • 4-6 stengels bleekselderij door de lengte gehalveerd en in stukjes van een halve centimeter gesneden (doe alle bladen er ook bij)
  • 2 grote wortelen in kleine vierkantjes gesneden of gehalveerd door de lengte en gesneden
  • bos verse platte peterselie blad (grof gesneden)
  • 1-2 aardappelen (in vieren gesneden)
  • 2-3 liter Je favoriete groente-, kippen- of rundvlees bouillon. Vers of van blokjes
  • 1-2 laurierbladeren
  • 3 eetlepels zout (zeezout of steenzout is het beste)
  • 2 theelepels peper (vers gemalen is het beste)
  • 1 theelepel milde kerriepoeder (optioneel)

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

  1. Breng de bouillon aan de kook in een grote pan. Voeg de erwten en soepmix toe en laat langzaam 20 minuten sudderen.
  2. Voeg alle overige ingrediënten, behalve de peterselie, toe en laat op een laag vuur 1 en een half uur - 2 uur sudderen of totdat alle gedroogde ingrediënten zacht en gaar zijn. Makkelijk! Voeg nu de peterselie toe.
  3. Ik kan niet genoeg benadrukken dat deze soep altijd beter smaakt als je hem de volgende dag serveert, hij is het wachten waard. Dit recept vereist veel zout, het is het beste het zelf aan je smaak aan te passen.
  4. Om er kippensoep / bouillon van te maken, kook je een kleine kip in 2-3 liter water, met 8 peperkorrels, 1-2 wortelen, paar stengels bleekselderij, laurier, totdat het vlees van het bot valt.
  5. Haal de kip eruit en houd het vlees apart van de rest en zet apart om af te koelen. Gooi beenderen, vet, huid, enz weg. Zeef het kookvocht in een kom en zet na 2 uur in de koelkast. Haal het vet eraf dat zich heeft gevormd (na minstens 3 uur in de koelkast) en gebruik de resterende vloeistof als bouillon voor de soep, voeg meer water toe indien nodig.
  6. Voor rundvlees soep, vraag je de slager voor een runder-bot voor soep en kook dit in 2-3 liter water, samen met wat selderij, wortelen, peperkorrels, zout en peper gedurende ongeveer 3 uur (hoe langer hoe beter). Zeef de bouillon in een kom en gooi de rest weg. Volg de instructies voor de kip. Bak de blokjes rundvlees tot ze bruin zijn (2-3 minuten en haal ze dan uit de pan). Voeg het rundvlees aan het begin toe samen met de gedroogde ingrediënten zoals in de groentesoep.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (6)