Preitaart met Gruyère

    Preitaart met Gruyère

    25keer bewaard
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een origineel Frans recept dat mijn moeder gebruikte. Lekker met een salade in zowel zomer als winter. Gewoonweg verrukkelijk! De taart kan de dag tevoren gemaakt worden en als voor- of hoofdgerecht dienen. De gruyère kan vervangen worden door emmental.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kant-en-klare grote taartbodem
    • 2 theelepels boter
    • 3 preien, fijngesneden
    • 1 mespuntje zout en zwarte peper naar smaak
    • 250 ml slagroom
    • 170 gr gruyère, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. In een kleine pan op een matig laag vuur de boter smelten. Prei erdoor roeren en onder af en toe roeren in ong. 10 minuten zacht bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Het vuur laag zetten, slagroom en kaas erdoor roeren en laten opwarmen. Schenk het mengsel in de deegvorm.
    3. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de taart stevig is en de bovenkant goudkleurig. 10 minuten laten staan alvorens in punten te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren