Kalkoen en groente-taart

    Kalkoen en groente-taart

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een lekkere hartige taart vol met groentes. Een perfecte manier om restjes kalkoen te gebruiken, en het gaat ook goed met restjes kip trouwens. En het leukste aan dit recept is dat je het goed kan invriezen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 pak wilde rijst met lange korrel
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 1 gele paprika, in stukjes
    • 1 groene paprika, in stukjes
    • 1 bakje champignons, gesneden
    • 1 eetlepel olie
    • 1 blik groene bonen, uitgelekt
    • 425 gr gebakken kalkoen, gesneden
    • 250 gr mayonaise
    • 280 gr geraspte Cheddar (of belegen kaas)
    • 1 kleine blikje waterkastanjes, uitgelekt en gesneden
    • 1 theelepel kruiden voor gevogelte
    • 250 ml zure room
    • 1 groot vel bladerdeeg
    • 1 geklopt ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Maak de rijst volgens de instructies op de verpakking en zet opzij.
    3. Fruit de ui, paprika en champignons in de olie en zet opzij.
    4. Combineer alle ingrediënten behalve de helft van de geraspte kaas, het deeg en ei, in een grote kom. Roer goed. Giet in een ingevette 23 cm glazen ovenschaal. Bedek met de resterende kaas en zet opzij.
    5. Rol het deeg uit, snijd in reepjes van 1,5 cm en bedek er de ovenschaal mee, bestrijk het deeg vervolgens lichtjes met wat ei.
    6. Zet 30 minuten in de oven, totdat het deeg goudbruin is. Laat ietsje afkoelen, en eet smakelijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren