Karnemelk pannenkoeken volgens tante Clara

    Karnemelk pannenkoeken volgens tante Clara

    1keer bewaard
    10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit pannenkoekenrecept kreeg ik via mijn oudtante Clara uit Denver, Colorado. De enige instructie naast de ingrediëntenlijst was: goed te bewaren in een afgesloten bak. Het belangrijkste om te onthouden als je dit recept maak is: meng het niet te lang!! Je moet klontjes in het deeg hebben.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 500 ml karnemelk
    • 2 eieren
    • 2 eetlepels gesmolten boter
    • 250 gr witte bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 2 eetlepels suiker
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Meng de eerste drie ingrediënten in een grote kom. Voeg de droge ingrediënten toe, zeef ze eerst indien nodig. Roer totdat het net gemengd is, zodat je een klonterig beslag hebt.
    2. Bak ze op medium-hoog vuur in een beboterde koekenpan, draai ze om wanneer er bubbeltjes beginnen te verschijnen. Serveer met boter en stroop.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren