Kastanje en cranberry vulling

    Kastanje en cranberry vulling

    1keer bewaard
    1uur


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een fantastische vulling voor gebraden kip, eend, kalkoen of gans. Hij wordt gemaakt met kastanjes, volkoren brood, selderij, appel, cranberries en verse kruiden. Probeer het als zondagse lunch of als Kerstdiner.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 5 kastanjes
    • 60 gr zachte boter
    • 1/2 ui, gehakt
    • 1/2 klein volkoren broodje, in blokjes
    • 1-2 stengels bleekselderij, in stukjes
    • 1/2 appel, geschild, zonder klokhuis en in stukjes
    • 100 gr cranberry's
    • verse tijm
    • verse marjolein
    • 1 handvol verse salie, fijngehakt
    • versgemalen zwarte peper
    • zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven tot 180 C / gasoven stand 4. Snijd een x in de schil van de kastanjes, leg ze op een bakplaat en rooster ze in de hete oven gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten of totdat de schil opengaat. Haal uit de oven en schil ze terwijl ze nog warm zijn. Snijd ze fijn en zet opzij.
    2. Meng brood, selderij, appels en cranberries samen in een kom. Voeg de boter en uien toe en meng goed.
    3. Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak de ui tot deze zacht en doorschijnend is.
    4. Voeg 100 ml water toe en verwarm. Giet over het broodmengsel en roer goed. Meng de kastanjes erdoor. Breng op smaak met kruiden, zout en peper.
    5. Vul de kalkoen, eend of gans met de vulling en braad deze zoals je normaal zou doen. Als alternatief, kun je dit 15 minuten in een schaal bakken, bedekt met folie, op 180 C / gasoven stand 4.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren