Eggs benedict (gepocheerde eieren en hollandaisesaus)

    Eggs benedict (gepocheerde eieren en hollandaisesaus)

    2keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Kerstmis is de ideale tijd om te genieten van een stevig ontbijt. (Plus je kunt zo de overgebleven ham van Kerstmis gebruiken). Met verse eieren maak je de beste gepocheerde eieren.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr ongezouten boter
    • 1 eetlepel + 1 theelepel witte wijnazijn
    • 6 peperkorrels
    • 1 laurierblad
    • 8 vrije uitloop- eieren of biologische eieren
    • zout, naar smaak
    • sap van 1/2 citroen of naar smaak
    • 4 dikke plakken biologische ham
    • 2 Engelse muffins, of bolletjes, in de helft gesneden en geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Voor de hollandaise saus: Doe 1 eetlepel azijn in een kleine pan met de peper en laurier. Verwarm de azijn op een hoog vuur totdat je slechts 1 eetlepel oer hebt. Haal de peper en de laurier er vervolgens uit.
    2. Smelt de boter voorzichtig in een kleine pan.
    3. Doe 4 eierdooiers en de gereduceerde azijn in een keukenmachine, en meng een keer.
    4. Met de keukenmachine op een medium snelheid giet je er langzaam de boter bij tot het een schuimende dikke saus wordt. Voeg de heel gebleven stukjes boter niet toe. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout.
    5. Voor de gepocheerde eieren: Vul een middelgrote pan tot de helft met water en breng aan de kook. Voeg een goede snuf zout toe.
    6. Breek de resterende 4 eieren boven individuele kommetjes en voeg een druppel azijn toe.
    7. Roer het kokende water krachtig met een garde. Laat het ei zachtjes in het midden van de ontstane draaikolk glijden.
    8. Zet het vuur laag, en laat drie minuten doorkoken. Gebruik een timer om te voorkomen dat je het ei te lang pocheert.
    9. Laat het ei op keukenpapier uitlekken en laat voorzihtig in een kommetje met ijswater glijden. Herhaal dit met de andere drie eieren. Als je klaar bent om ze op te dienen verwarm je ze gewoon in een pan met zachtjes sudderend water. (Als je de eieren onmiddellijk opdient hoef je ze niet eerst in ijswater te leggen).
    10. Leg twee muffin helften op op een bord. Bedek ze met een plakje ham. Haal met een schuimspaan de gepocheerde eieren voorzichtig uit de pan en leg ze op de ham. Lepel de hollandaise saus erover en rondom de muffins en serveer onmiddellijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren