Pretzels uit de broodbakmachine

    Pretzels uit de broodbakmachine

    18keer bewaard
    1uur20min


    71 personen hebben dit gemaakt

    Gebruik uw broodmachine om zelf stevige pretzels te maken. Het bier in het beslag maakt de pretzels heerlijk luchtig.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 225 ml bier
    • 1 eetlepel boter
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 theelepel zout
    • 380 gr bloem
    • 3/4 theelepel droge gist
    • 1 ei
    • 1 eetlepel warm water (45°C)
    • 2 eetlepels grof zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Bier, boter, ruwe rietsuiker, zout, bloem en droge gist (in die volgorde!) aan de broodmachine toevoegen. Selecteer het deegmenu en druk op Start.
    2. Als de deegcyclus is afgerond het deeg op een bebloemde ondergrond leggen. Als het deeg lastig te verwerken is kunt u er wat extra bloem in kneden. In een driehoek uitrollen die iets kleiner is dan een vel A3-papier. Met een scherp mes in 18 repen van 2,5 cm snijden. De repen voorzichtig uitrekken tot kabels met een lengte van 40 cm.
    3. In pretzelvorm vouwen: de uiteinden naar elkaar buigen en een cirkel vormen. De uiteinden kruizen elkaar aan de bovenkant. De uiteinden eenmaal omvouwen en ze over de onderkant van de cirkel leggen. Leg ze op de ingevette bakplaten. Niet laten rijzen.
    4. Een licht opgeklopt ei met 1 eetlepel water mengen en daarmee de pretzels bestrijken. Grof zeezout erover strooien. De pretzels 18-20 minuten in een voorverwarmde oven (180°C/gasstand 4) bakken. Na het bakken uit de oven halen en op een rooster laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren