Kip bhuna met groenten

    Kip bhuna met groenten

    2keer bewaard
    1uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Probeer deze zeer indrukwekkende Indiase droge kip curry met witte gekookte rijst of chapatti en een salade. Het is de perfecte maaltijd voor elke gelegenheid.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote kipfilets zonder vel, in 2,5 cm blokjes gesneden
    • 3 grote uien, fijn gesneden
    • 1 grote ui, in ringen gesneden
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • 1 (3,5 cm) stuk verse gemberwortel, geschild en geraspt
    • olijf olie spray
    • 1 tomaat, in blokjes
    • 250 gr cherry tomaatjes
    • 150 gr champignons, gesneden
    • 1/2 groene paprika, in stukjes van 2,5 cm gesneden
    • 1/2 gele paprika of rode paprika, in stukjes van 2,5 cm gesneden
    • zout naar smaak
    • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 1/2-1 theelepel chilipoeder
    • 1 theelepel gemalen korianderpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen komijn
    • 2 grote handenvol fijngehakte koriander
    • 2 groene pepers, gesneden lengte (optioneel)
    • kokend water, net gekookt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verhit een pan met anti-aanbaklaag tot deze heel heet is. Spray 8-10 keer met de olijfolie en voeg de fijn gesneden ui toe. Bak deze op hoog vuur met 1/2 theelepel zout. Roer de knoflook en gember erdoor. Verlaag het vuur tot laag en zet de deksel op de pan. De uien moeten zacht en bruin worden. Voeg voldoende kokend water toe om de uien zachter te maken, zet de deksel op de pan en kook gedurende ongeveer 10 minuten. Gebruik een aardappel-stamper om de uien tot een pasta te stampen.
    2. Wanneer al het water is verdampt, voeg je alle kruiden toe en kook op hoog vuur gedurende 5 minuten. Verlaag het vuur tot laag, dek af en koken 5 minuten. Roer de stukjes tomaat erdoor, zet de deksel weer op de pan en kook gedurende 10 minuten.
    3. Voeg de kip toe, kook op hoog vuur gedurende 5 minuten terwijl je voortdurend roert. Verlaag dan het vuur, dek af en kook nog eens 10 minuten. Roer de helft van de verse koriander erin.
    4. Voeg de champignons en paprika toe, dek af en kook nog 5 minuten. In dit stadium, moet wat vocht uit de kip en groenten komen om de saus te vormen. Als je meer saus wilt, voeg 125 ml warm water toe en kook op matig vuur tot de saus dikker is.
    5. Zet het vuur uit en roer de tomaten en overige koriander erdoor. Zet opzij.
    6. Verhit een andere koekenpan op hoog vuur, voeg een paar sprays olie toe en bak de uienringen en groene pepers. Kruid met wat kurkuma en zout. Verminder de warmte en dek af tot ze zacht zijn.
    7. Roer de helft van de uienringen door de curry en gebruik de andere helft als garnering. Serveer met wat verse koriander bladeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren