Klop eieren met zout en peper, citroensap, 1 scheutje melk en de mosterd, snijd vervolgens de kip door de lengte om 4 dunne plakjes te krijgen en bedek met het eimengsel. Vervolgens haal je ze door het paneermeel.
Verhit een pan met een beetje olie (1 eetlepel) en boter, bak de knoflook zachtjes en voeg vervolgens de champignons (gesneden) toe, laat 10 minuten bakken.
Voeg de wijn met een beetje zout en peper, de bruine suiker, en een scheutje melk toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
Verwarm een braadpan met olie (4 eetlepels) en boter en voeg de gepaneerde kip toe, draai af en toe tot de kip goudbruin is.
Terwijl de kip bakt voeg je het halve kippenbouillonblokje, een half kopje water en de maïzena (met een beetje water om een pasta te krijgen) toe aan de saus. Laat de saus nog 10 minuten verder koken.
De saus moet een vla-achtige consistentie krijgen, dan is hij klaar om te serveren met de kip en in dit geval aardappelen. Versier met wat basilicum. Eet smakelijk!