Kip en chorizo

    Kip en chorizo

    1keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een lekker recept dat ik van mijn moeder heb gekregen, die beweerde dat ze het uitgevonden heeft (maar ik weet niet zeker of ik dat geloof). Klaar in een paar minuten, erg handig voor last minute etentjes. Je gasten zullen deze maaltijd heerlijk vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 zakje chorizo
    • 3 kipfilets
    • 1 blik (400 gr) gemengde linzen
    • 1 blik (400 gr) bonen
    • 2 kleine blikjes tomatenpuree
    • 1 theelepel knoflook puree
    • 3 pakjes magnetron rijst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C.
    2. Snijd de kipfilet in 1 cm blokjes en doe ze in een ovenschaal.
    3. Snijd de chorizo in kleine vierkantjes en doe ze in de ovenschaal.
    4. Maak het blik gemengde linzen open en doe in de ovenschaal. Doe dit ook met de bonen.
    5. Doe de twee kleine blikjes tomatenpuree erbij. Vul ze vervolgens met water en giet dit er ook bij, dit maakt het ietsje minder dik.
    6. Meng 1 theelepel knoflookpuree erdoor.
    7. Gebruik een houten lepel om alles te mengen en zet het 20-30 minuten in de oven.
    8. Wanneer je het uit de oven haalt, laat je het afkoelen. Wanneer het afkoelt maak je de magnetron-rijst, zo is alles tegelijk klaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren