Kip Kiev met een knoflook-peterselie boter

    Kip Kiev met een knoflook-peterselie boter

    2keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Je hebt kipfilets van een aardig formaat nodig als je dit recept wilt maken. Het beste is als je een opening kan maken waarin de boter kan - zo wordt de kip veel malser.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3 tot 4 sneetjes knapperig brood of 100 gr paneermeel
    • 50 gr boter
    • 2 knoflookteentjes, in vieren
    • 1 volle eetlepel vers gesneden peterselie
    • 1 eetlepel vers citroensap
    • zout en peper
    • 2 grote kipfilets
    • 1 ei, geklopt in een brede kom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden / gasoven stand 5.
    2. Verkruimel het brood met behulp van een keukenmachine. Leg de kruimels op een plat bord en zet opzij.
    3. Meng, of met de hand of in de keukenmachine, de boter, knoflook, peterselie en citroensap tot alles goed gemengd is. Breng op smaak met zout en peper. Leg het mengsel op plasticfolie, rol het op en leg 5 tot 10 minuten in de diepvries, totdat het harder is geworden.
    4. Maak een inkeping in iedere kipfilet. Verdeel de knoflookboter tussen de kipfilets. Dompel onder in het ei, draai om, zodat het goed bedekt is met ei. Haal het vervolgens door de broodkruimels of paneermeel.
    5. Verhit de olie op medium tot hoog vuur en bak de kipfilets 2 minuten aan iedere kant. Doe ze in een ovenschaal en bak nog eens 15 minuten of totdat de kip gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren