Kip pakora

    Kip pakora

    5keer bewaard
    25min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk krokant Indiaas voorgerecht, perfect wanneer geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen. Deze kip-pakoras zijn snel en eenvoudig te maken en hebben een fantastische smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr in blokjes gesneden kip
    • 1/2 kleine kool, fijngehakt
    • 2 wortels, geraspt
    • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 1/2 theelepel gemalen koriander
    • 1/2 theelepel gemalen komijn
    • 1/2 theelepel tandoori masala poeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 handje verse koriander, fijngesneden
    • 5 eetlepels bloem (kikkererwten of besan meel)
    • plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng kip, kool en wortelen. Breng op smaak met kurkuma, chilipoeder, gemalen koriander, komijn, tandoori masala, zout en verse koriander.
    2. Voeg de bloem toe en net genoeg water om een glad, dik mengsel te maken, dat vastkleeft aan de kip en groenten. Meng goed.
    3. Verwarm een grote pan olie op een laag vuur. Voeg het mengsel met een lepel toe aan de olie en bak voorzichtig, totdat de kip gaar is. Zet het vuur hoger en bak totdat de pakora's goudbruin en knapperig zijn.
    4. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm met een verscheidenheid aan sauzen, zoals peper saus, gewone yoghurt of tamarinde saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren