Kip Tikka kebab

    Kip Tikka kebab

    1keer bewaard
    2uur35min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke zomerse maaltijd met geiten-zuivelproducten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 kipfilets, in medium stukjes gesneden
    • 350 gr geiten-yoghurt
    • 2 theelepels komijnzaad
    • 2 theelepels koriander zaden
    • 10 kardemom peultjes
    • 2 theelepels kurkuma
    • 2 medium verse pepertjes, zeer fijn gehakt
    • 2 theelepels geraspte verse gember
    • 4 knoflookteentjes, gehakt
    • 20 gr verse koriander, gesneden
    • sap van twee limoenen
    • 1 theelepel zout
    • 2 eetlepels olijfolie
    • De dressing
    • 100 gr geiten-yoghurt
    • ¼ komkommer geraspt en uitgeknepen om water te verwijderen
    • 10 gr verse munt, fijngehakt
    • ½ rode ui, fijngehakt
    • het sap van 1 limoen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Plet allereerst de komijn, koriander en kardemom in een stamper tot een fijn poeder. Voeg de yoghurt, gemalen specerijen, kurkuma, gember, knoflook, peper, koriander, limoensap en zout toe in een grote mengkom. Roer goed om alles te combineren.
    2. Voeg de kip toe, meng goed zodat alle kip met de marinade bedekt is. Bedek met plasticfolie en laat 2 uur in de koelkast staan.
    3. Rijg de kip op spiesjes zo strak als je kunt. Borstel in met olijfolie en bak op de BBQ of onder een voorverwarmde grill gedurende ongeveer 10 minuten, draai vaak tot ze mooi gekleurd zijn.
    4. Om de dressing te maken meng je gewoonweg de geraspte komkommer, munt, rode ui en limoensap door de geiten yoghurt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren