Kip, prei en champignontaartje zoals te krijgen in de pub

    Kip, prei en champignontaartje zoals te krijgen in de pub

    8keer bewaard
    1uur10min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Bladerdeeg wordt gevuld met kip, champignons, prei en spek in een jus gemaakt van bouillon en witte wijn. Maak het alvast 's ochtend voor een eenvoudige avondmaaltijd. Zeer vullend en smakelijk.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • ca. 200 gr kipfilets in stukjes gesneden
    • 1 prei in ringen gesneden
    • 4 plakjes gerookte spek
    • goede handvol champignons, in vieren
    • bladerdeeg
    • kruiden
    • 1 ei, geklopt
    • scheutje olijfolie
    • snufje dragon
    • snufje gemengde kruiden
    • 3/4 kopje kippenbouillon
    • 1/2 kopje witte wijn
    • flink klontje boter
    • 2 volle eetlepels witte bloem
    • 1 kruidnagel knoflook, geperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit een koekenpan met een beetje olie erin en voeg de kip toe. Bak op matig vuur tot deze bijna gaar is. Voeg vervolgens de prei toe en bak ca. 3 minuten, voeg dan de spekjes, knoflook en champignons toe, bak nog eens 3 minuten.
    2. Doe de kruiden erdoor en meng. Kook nog een paar minuten en zet het vuur uit. Laat alles in de pan, terwijl je de saus voorbereidt.
    3. Smelt de boter op een laag vuur. Als deze gesmolten is voeg je de bloem toe en roer snel met een houten lepel om alles op te nemen. Je wilt de bloem smaak eruit koken, maar niet te snel of op een te hoog vuur, dan zal het smaken als een verbrand koekje.
    4. Je hebt nu een basis 'roux'. Voeg heel langzaam, beetje bij beetje wat bouillon toe en dan nog wat wijn. Je wilt alles mengen tot een pasta. Blijf afwisselend bouillon en wijn toevoegen. Wellicht moet je juist meer of minder vloeistof hebben, houdt wat extra achter de hand voor de zekerheid. Zorg ervoor dat je voortdurend blijft roeren om klontjes te vermijden.
    5. Het resultaat moet de textuur van een dikke soep hebben. Voeg kruiden toe en proef. Giet de saus over de kip en meng goed. Verdeel de vulling over twee taartvormen. Leg een stukje uitgerold deeg er bovenop en snijd het overtollige deeg weg. Vouw de randen om.
    6. Als je hem niet meteen wilt bakken, dek dan af met plasticfolie en zet in de koelkast.
    7. Als je de taart wilt bakken, verwarm dan de oven voor op 170/180 graden. Verwijder de plasticfolie en zet de bakblikken op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak ongeveer 40-45 minuten of totdat de vulling goed verwarmd is en het gebak is gestegen en goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren