Kipsaté uit Singapore

    Kipsaté uit Singapore

    Voeg toe aan favorieten!
    8uur45min


    Maak dit als eerste!

    Spiesjes van gemarineerde kip, gegrild en geserveerd met een pinda-saus en zoete komkommer en wortel dipsaus. Dit kan ook worden aangepast voor rundvlees, varkensvlees en garnalen. Een passend voorgerecht voor een Chinees of Thais diner.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 8-10 kippendijen of mini kipfilets
    • voor de satésaus
    • 1/2 kopje pindakaas met stukjes
    • 1 kopje kippenbouillon
    • 2 eetlepels sherry
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 theelepel gemberpasta
    • 2 eetlepels vloeibare honing
    • 1 ui fijngehakt
    • 1 kruidnagel knoflook, geplet
    • een snufje koriander
    • een snufje komijn
    • 1 theelepel bruine suiker
    • scheutje hete chilisaus
    • voor de komkommer- worteldipsaus
    • 1/4 kopje witte suiker
    • 1/4 kopje witte wijnazijn
    • 1/4 komkommer, zeer fijn gesneden
    • 1/4 kopje wortel, geschild en buitengewoon fijn in blokjes gesneden
    • plakjes komkommer apart voor de garnering (optioneel)
    • ananasstukjes voor de garnering (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 8uur marineren  ›  Klaar in:8uur45min 

    1. Voor de spiesjes gebruik ik graag metalen met vlakke zijden of als alternatief bamboestokjes die ik in water week voor gebruik.
    2. Snijd de kip in reepjes van ongeveer 2-3 cm breed. Doe ze in een kom en zet opzij.
    3. In een andere kom meng je alle ingrediënten voor de satésaus. Schenk de saus over de kip, dek af met folie en laat marineren in de koelkast. Dit is het beste als je het de nacht vóór of op de ochtend vóór het koken doet.
    4. Verwijder de kip uit de marinade en verdeel ze gelijkmatig over de spiesen. Plaats ze op een grill rooster of barbecue - en laat langzaam garen totdat de kip helemaal gaar is, ongeveer 20-25 minuten.
    5. Ondertussen giet je de satémarinade in een pan, breng aan de kook (omdat dit ook sappen uit de kip zal bevatten door het marineren), verlaag dan de hitte en laat op laag vuur sudderen terwijl de kip gaart.
    6. Om de komkommer- en wortel dipsaus te maken (dit kan ook 's ochtend worden gedaan), doe je de suiker in een pan en laat je deze smelten op een laag vuur tot het gesmolten is. Voeg de azijn toe, verhoog de temperatuur enigszins en roer goed totdat je zeker weet dat alle suiker is opgelost. Verdeel de komkommer en wortel tussen 4 kleine dipsuasbakjes en giet het suiker/azijn mengsel erover. Verdeel de satésaus ook tussen verschillende bakjes.
    7. Gebruik 3 spiesjes per persoon met 2 dipsausbakjes. Garneer met wat plakjes komkommer en ananas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren