Knapperig lamsvlees uit Mongolië

    Knapperig lamsvlees uit Mongolië

    2keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Krokant lamsvlees geserveerd met ijsbergsla, komkommer, lente-ui en pruimensaus of Hoi Sin saus en geserveerd met gebakken rijst. Heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 400 gr lamsfilet of lamsbraadstuk
    • een halve komkommer
    • 6 -8 lente-uitjes
    • klein potje pruimensaus of Hoi Sin saus
    • 1 krop sla

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Rooster het lam ongeveer een uur zodat het knapperig aan de buitenkant begint te worden, haal uit de oven en prak met een vork, zet dan weer 15 tot 20 minuten terug in de oven.
    2. Terwijl het lamsvlees gebakken wordt, schil je de komkommer, snijd hem in de lange weg door midden en dan door de lengte in kleine stukjes, doe hetzelfde met de lente-ui.
    3. Haal 4 hele bladeren van de sla en leg deze in een kom met ijswater en laat dit ongeveer 10 minuten in de koelkast staan.
    4. Om te serveren leg je wat krokant heet lamsvlees samen met de komkommer en lente-ui en saus in elk slablad en eet het zo op met wat gebakken rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren