Knapperige gember sponscake met sinaasappelroom

    Knapperige gember sponscake met sinaasappelroom

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een luchtige gember sponscake, in een badje van sinaasappelroom - een echte winter snack, iedereen is er dol op wanneer ik ze meeneem naar een kerstfeestje, etentje, of zondagse lunch. Als je niet van sinaasappelroom houdt, kan het ook worden geserveerd met vla, crème fraîche, of zelfs alleen maar boter met een kopje thee.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr (witte) basterdsuiker
    • 310 gr bloem
    • 115 gr ongezouten boter
    • 1 ei
    • 300 gr bietenstroop (golden syrup)
    • 1 1/2 theelepels baksoda
    • 3/4 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen kaneel
    • 3 kleine bollen gember, geraspt
    • 2 theelepels gemalen gember
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 250 ml warm water
    • 710 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 5 sinaasappelen, geperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C (ongeveer 160 ° C voor een hetelucht oven). Vet een 23 cm cakevorm goed in, en bedek de zijkanten lichtjes met bloem.
    2. Meng de boter en 100 gr suiker tot een glad en romig geheel. Klop het ei erdoor, gevolgd door de golden syrup. Meng goed.
    3. Met behulp van een zeef, voeg je de bloem, de baksoda, zout, kaneel, gember en kruidnagel toe. Rasp de gemberbollen en voeg toe aan het mengsel. Tot slot, voeg je het hete water toe en meng alles goed door elkaar. Op dit punt, wilt je misschien de sponscakemix proeven, en meer gemalen gember toevoegen als je, zoals ik, een sterke gembersmaak wilt.
    4. Giet het sponscake mengsel in de bakvorm en bak gedurende 1-1 1/4 uur. Controleer of de cake gaar is, met een spies of een mes. Als het er schoon uit komt, verwijder de cake uit de oven. Draai de taart uit de vorm (als het bakblik goed ingevet was, moet dit makkelijk gaan), en laat afkoelen op een rooster.
    5. Voor de sinaasappelsaus, verwarm je de room in een steelpan en voeg je de resterende 150 gr suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost, voeg dan het sap van de sinaasappels toe. Verwarm gedurende 3-5 minuten, maar breng niet aan de kook. Serveer met de gember cake.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren