Knapperige kip met kaas en paprika

    Knapperige kip met kaas en paprika

    1keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Kipfilet gevuld met geroosterde rode paprika en mozzarella. Gepaneerd en gebakken. Makkelijk om vooruit te maken en erg lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 kipfilets
    • 1/2 zachte mozzarella bal (uitgelekt)
    • 1 groot stuk geroosterde rode paprika (uit pot is prima)
    • 1 ei geklopt
    • goudbruin paneermeel
    • een beetje boter en olie om te bakken
    • snufje cayenne peper
    • snufje gedroogde oregano

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Maak de kip plat zoals een schnitzel en leg de paprika en mozzarella in het midden.
    2. Meng het paneermeel met de cayennepeper en oregano. Rol de kip om de vulling heen. Haal voorzichtig door het losgeklopte ei, schud het overtollige ei eraf en druk in het paneermeel.
    3. Herhaal met de resterende kipfilet. Herhaal dit proces (zodat je een dubbele laag paneermeel krijgt). Dek af en bewaar in de koelkast tot je het gaat gebruiken.
    4. Verwarm de oven voor op een matige temperatuur. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de kip gedurende ongeveer 3-5 minuten. Leg ze vervolgens op een bakplaat en bak ongeveer 35 minuten of totdat de kip gaar is. Serveer.
    5. (Er kan een beetje vulling tijdens het bakken ontsnappen, maar maak je geen zorgen want het smaakt heerlijk). Lekker met nieuwe aardappelen met boter en een eenvoudige salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren