Lam bhuna

    Lam bhuna

    9keer bewaard
    1uur55min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze Indiase curry vergt veel tijd om te maken, maar de resultaten zijn echt de moeite waard. Een heerlijke curry, gearomatiseerd met zelf-gebrande en gemalen specerijen met malse stukjes lam. Serveer met basmati-rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 theelepel hele komijnzaadjes
    • 2 theelepels hele korianderzaadjes
    • 1 theelepel hele mosterdzaadjes
    • 1/2 theelepel gemalen chilivlokken
    • 1 theelepel hele venkelzaadjes
    • 1 theelepel hele fenegriekzaadjes
    • 3 eetlepels olie
    • 2 grote sjalotten, fijngehakt
    • 1 (2 cm) stuk verse gemberwortel, heel fijn gesneden
    • 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 middelgrote tomaat, gepeld en fijngehakt of 100 gr gehakte tomaten uit blik
    • 450 gr in blokjes gesneden lamsbout
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur40min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Verwarm een braadpan op medium vuur. Als de pan heet is, voeg je de komijn, koriander, mosterd, chili, venkel en fenegriek zaadjes toe. Roer totdat ze een tint donkerder zijn. Doe het vervolgens in een kom om af te laten koelen. Eenmaal afgekoeld maal je alles tot een poeder met behulp van een vijzel.
    2. Verhit de olie in een grote pan met anti-aanbaklaag en deksel op matig-hoog vuur. Als de pan heet is, voeg je sjalotten, gember en knoflook toe. Bak 4-5 minuten, roer voortdurend tot alles goudbruin is.
    3. Voeg de tomaat toe, roer totdat de tomaten zijn gereduceerd tot een dikke pasta.
    4. Roer de gemalen geroosterde kruiden erdoor en bak gedurende 1 minuut. Voeg het lamsvlees en zout toe, roer en bak nog eens 5 minuten.
    5. Roer 125 ml net-gekookt water erbij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat zachtjes sudderen gedurende ongeveer 80 minuten, of totdat het lamvlees gaar en mals is.
    6. Verwijder het deksel en laat het geheel nog even op hoog vuur koken, roer voortdurend tot de saus is teruggebracht tot het punt waar het zich vastklampt aan het vlees. Serveer met de basmati-rijst, eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren