Lam uit de slowcooker

    Lam uit de slowcooker

    7keer bewaard
    8uur10min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Een malse lamsbout uit de slowcooker met groente en jus. 1 Pan en erg makkelijk - je hoeft er alleen nog een bijgerecht bij te maken en wat muntsaus. Erg lekker. Genoeg voor 2 porties met nog restjes, of voeg meer groente toe en dan zijn het 4 porties.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3 wortels, geschild en in stukjes gesneden
    • 12 kleine nieuwe aardappelen
    • ongeveer 700 gr lamsbout zonder been
    • kruiden
    • ongeveer 400 ml lamsbouillon (ik heb een bouillonblokje gebruikt)
    • 2 eetlepels juspoeder
    • muntsaus of gelei om erbij te serveren
    • Yorkshire Pudding om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur10min 

    1. Zet de slowcooker op laag. Leg de aardappels en wortels op de bodem. Haal vet van de lamsbout en leg erboven op. Voeg de kruiden toe.
    2. Voeg de warme lamsbouillon toe, dek af en laat 8 - 10 uur koken.
    3. Wanneer je klaar bent om te serveren haal je de lam er voorzichtig uit (gebruik 2 vorken, want het zal uit elkaar vallen). Maak de jus met water en het juspoeder en giet er naar smaak de sappen uit de slowcooker bij.
    4. Leg alles op een bord en serveer met de Yorkshire Pudding, muntsaus en jus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren