Lamsstoofpot

    2 uur 15 minuten

    Ik koop heel vaak lamsniertjes bij mijn plaatselijke slager en ik besloot ze toe te voegen aan mijn stoofpot. Ik voeg meestal ook een snufje kerriepoeder toe, maar dat hoeft niet. Dit is perfect eten voor op een koude winterdag.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 675 gr lamskarbonade
    • 2 lamsnieren, gesneden
    • 1 grote ui, gepeld en gesneden
    • 1 theelepel kerriepoeder (optioneel)
    • 1 blokje lamsbouillonpoeder
    • 6 grote aardappelen, geschild en dunne plakjes gesneden
    • 450 ml kokend water
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Verwarm de oven tot 180 graden C / gasoven stand 4.
    2. Leg de karbonades, nieren en uien in lagen in een grote braadpan. Breng op smaak met zout en peper, bestrooi met kerriepoeder en vervolgens bedek je het de bouillon. Rangschik de aardappelplakjes hier bovenop en laat ze elkaar overlappen. Dek af en bak gedurende 1 ½ uur, dan haal je het deksel eraf en laat je het nog 30 minuten bakken of totdat de aardappelen goudbruin aan de bovenkant zijn.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties