Lángos met bier

    Lángos met bier

    2keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Lángos zijn een specialiteit van Hongaarse afkomst, gefrituurde platte broodjes gemaakt van bloem, gist, zout en water. Dit is een variant op het traditionele recept, want er wordt bier gebruikt in plaats van water. Serveer ze met goulash, soep of een stoofschotel. Of eet ze als snack.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 310 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1/4 theelepel zout
    • 200 ml bier (op kamertemperatuur)
    • 2 of meer teentjes knoflook
    • 1 liter plantaardige olie (voor te frituren)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Meng de bloem, zout en het bier. Maak er een deeg van. Dek af en zet 40 minuten opzij.
    2. Kneed het deeg 5 tot 10 minuten. Rol er een 5 cm dikke deegstam van. Snijd deze in 12 stukjes.
    3. Doe de stukjes terug in de kom en laat ze nog eens 10 minuten staan.
    4. Snijd 1 teentje knoflook in 12 stukjes.
    5. Verhit de olie in een diepe pan.
    6. Duw een stukje knoflook in het midden van elke stukje deeg. Rol uit en maak plat voordat je ze in de hete olie doet.
    7. Het deeg zal naar boven komen, wacht tot de randen mooi goudbruin zijn voordat je ze omdraait - 1 tot 2 minuten. (houdt de temperatuur goed in de gaten).
    8. Leg de gebakken Langos op keukenrol. Ga door tot alle deeg op is.
    9. Snijd het tweede teentje knoflook door midden en wrijf hiermee over het brood voordat je het eet, terwijl het nog warm is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren