Lasagne met spinazie en gorgonzola

    Lasagne met spinazie en gorgonzola

    3keer bewaard
    1uur20min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke vegetarische lasagne, een makkie om te maken. Lasagne bladen worden gelaagd met spinazie, walnoten en een Gorgonzola kaassaus. Om tijd te besparen, kun je de witte saus van tevoren maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Bechamelsaus saus
    • 50 gr ongezouten boter
    • 50 gr witte bloem
    • 600 ml magere melk, verwarmd, gebruik meer indien nodig
    • 1 snufje gemalen nootmuskaat
    • Lasagne
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 750 gr verse of diepvries spinazie
    • 1 snufje gemalen nootmuskaat
    • zout
    • versgemalen zwarte peper
    • 175 gr Gorgonzola kaas
    • 50 gr gehakte walnoten
    • 12 lasagne vellen
    • 50 gr verse Parmezaanse kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 15min rusten  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer tot je een dikke pasta krijgt (een roux). Voeg geleidelijk de hete melk toe, terwijl je voortdurend roert. Laat gedurende 10 minuten sudderen op een laag vuur, terwijl je vaak blijft roeren. Zet apart.
    2. Verwarm de oven tot 180 C / gasoven stand 4. Vet een rechthoekige ovenschaal in.
    3. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de spinazie toe en kook totdat de spinazie volledig zacht is geworden. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout. Zet opzij.
    4. Voeg de Gorgonzola toe aan de hete bechamelsaus en roer tot het volledig gesmolten is. Zet opzij.
    5. Rooster de walnoten op een bakplaat in de oven totdat ze lekker geuren. Kijk uit dat ze niet aanbranden. Giet in een kom en zet opzij.
    6. Maak een laag lasagne-vellen in de ovenschaal. Maak een laag spinazie MET kookvocht, walnoten en saus er bovenop. Herhaal de procedure totdat alle ingrediënten zijn gebruikt. Bestrooi met Parmezaanse kaas.
    7. Bedek strak met folie en bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het folie en bak een extra 10 minuten.
    8. Haal uit de oven en laat 15 minuten voor het opdienen staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren