Koninklijke lasagne

    Koninklijke lasagne

    3keer bewaard
    3uur15min


    Maak dit als eerste!

    Een zeer rijke en decadente rundvlees lasagne. Bereid vooruit voor een eenvoudige maaltijd. Je kan de hoeveelheden gemakkelijk vermeerderen om voor meer mensen te koken. Serveer met een groene salade of frites en knoflookbrood. Deze hoeveelheid is genoeg om restjes saus in te vriezen voor een snelle spaghetti bolognese. 2 maaltijden in 1!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 gr mager rundergehakt
    • 2 uien in blokjes gesneden
    • 2 blikken gehakte tomaten
    • flinke snuf gemengde kruiden
    • 1/2 fles rode wijn
    • theelepel suiker
    • volle eetlepels tomatenpuree
    • goede scheut Worcestershire saus
    • paar druppels tabasco
    • 3 kruidnagels knoflook, fijngehakt
    • kruiden
    • droge lasagnevellen
    • ca. 3 eetlepels bloem
    • ca. 125 tot 250 ml melk
    • 2 klontjes boter
    • snufje nootmuskaat
    • 2 laurier bladeren
    • goede handvol geraspte belegen cheddar
    • goede scheut olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en voeg de uien toe. Bak ze 5 minuten en voeg dan het gehakt toe, breek het eventueel met een houten lepel. Als het bruin is voeg je de knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg de wijn toe en kook nogmaals 5 minuten. Voeg nu de tomaten, kruiden, laurier, Worcestershire, tabasco, suiker en tomatenpuree toe. Breng aan de kook en laat dan zachtjes sudderen, minimaal 2,5 uur. Dit kan ook de dag ervóór gedaan worden, indien gewenst.
    2. Smelt ondertussen de boter op laag vuur in een steelpan. Voeg de bloem toe en werk snel terwijl je nog meer toevoegt. Kook de bloem smaak 'eruit' gedurende een minuut en laat het niet aanbranden. Houd het vuur laag. Voeg langzaam beetje bij beetje de melk toe (heb altijd wat extra bij de hand). Je wilt de saus van dik tot dun maken (een beetje als een dikke soep). Haal van het vuur en roer er de kaas, kruiden en nootmuskaat door.
    3. Wanneer je klaar bent om de lasagne te maken pak je een kleine cakevorm of kleine ovenschaal (gebruik je lasage vellen als leidraad).
    4. Verdeel een dun laagje vleessaus over de bodem, voeg een lasagne vel toe, dan weer vleessaus en een scheutje kaassaus. Voeg nog een lasagne blad, vleessaus en kaas saus toe. Herhaal nog een paar keer. (Ik ben geneigd om 5 vellen gebruik). Eindig met een dun laagje gehaktsaus en de rest van de kaassaus. Het is optioneel, maar het is erg mooi om te decoreren met een paar dunne plakjes tomaat en laurier en een snufje kruiden.
    5. Dek af met folie en zet in de koelkast tot je klaar bent om hem te bakken. Verwarm de oven tot 180 graden. Plaats de lasagne schotel op een bakplaat en bak gedurende 30 minuten. Verwijder de folie en bak nog eens 15-20 minuten. Verwijder uit de oven en laat 5 minuten staan voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren