Linda's pindakaas-koekjes

    Linda's pindakaas-koekjes

    5keer bewaard
    32min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Altijd lekker tijdens het huiswerk maken na school; dit recept wordt al jaren in mijn familie gebruikt. Mijn moeder drukte de koekjes plat met een vork, maar ik duw er altijd een halve pinda in voordat ik ze bak.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 125 gr boter, zacht op kamertemperatuur
    • 130 gr pindakaas met stukjes
    • 100 gr basterdsuiker
    • 110 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 1 ei
    • 185 gr zelfrijzend bakmeel
    • pinda's ter garnering (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

    1. Meng de boter, pindakaas en alle suiker.
    2. Voeg het ei toe en meng er geleidelijk aan de bloem door totdat er een zacht deeg ontstaat.
    3. Rol theelepels beslag in kleine balletjes en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat, laat genoeg ruimte over zodat ze kunnen uitspreiden.
    4. Druk een halve pinda in elk koekje.
    5. Bak ze in 10 - 12 minuten op 180 C / gasoven stand 4 (convectie 160 C) bruin. Laat ze op een rooster afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren