Madeleines met amandel en sinaasappel

    (5)

    Een heerlijke traktatie. Wees gewaarschuwd, ze zijn snel op! Madeleine vormpjes vind je in elke kook-speciaalzaak.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 100 gr boter
    • 3 eieren
    • 125 gr basterdsuiker
    • 2 druppels van sinaasappel extract of een theelepel oranje bloesem water
    • 100 gr gemalen amandelen
    • 125 gr witte bloem
    • 1 theelepel bakpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C / gasoven stand 4.
    2. Smelt de boter in de magnetron gedurende 15 seconden.
    3. Klop de suiker met de eieren tot een luchtig en schuimig geheel. Voeg de gesmolten boter toe, meng goed. Voeg de gemalen amandelen en sinaasappel extract toe. Meng opnieuw. Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng goed.
    4. Leg een theelepel van het mengsel in elke madeleine-vorm. (Ze moeten half vol zijn).
    5. Bak ongeveer 10 minuten, of tot ze gerezen en goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (5)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren