Makkelijke bloemkoolsoep

    Makkelijke bloemkoolsoep

    7keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een romige en hartige bloemkoolsoep, ideaal als voorgerecht op een winterse avond. Ik maakte dit een keer voor op het werk en moest het recept aan 10 mensen geven. Het beste is als de bloemkool een week oud is. Geweldig aan deze soep is dat je eindeloos kan variëren met kruiden. Dit recept is genoeg voor 10 soepkommen, is ook de volgende dag lekker en kan goed ingevroren worden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bloemkool
    • 2 snufjes witte peper
    • 3 snufjes geraspte nootmuskaat
    • 300 ml zure room of room
    • 750 ml melk
    • 4 snufjes zout
    • 1 eetlepel boter (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breek de bloemkool in stukjes en stoom gaar. Pureer vervolgens in de blender. Voeg de overige ingrediënten toe en meng opnieuw in de blender.
    2. Doe het mengsel in een steelpan en verwarm op laag vuur gedurende 15 minuten, terwijl je af en toe roert. Voeg tenslotte de boter toe (optioneel).
    3. Garneer met verse bieslook of peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren