Makkelijke gemberkoekjes

    Makkelijke gemberkoekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor gemberkoekjes. Hoewel het redelijk moeilijk lijkt, is het een vrij simpel recept. Met wat oefening kunnen de koekjes vrij snel gemaakt worden en je zult zien dat je je koekblik er constant mee aanvult.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 125 gr zachte margarine of boter
    • 125 gr demarara of donkerbruine zachte suiker
    • 1 eierdooier (op kamertemperatuur)
    • 1 eetlepel rietsuikerstroop
    • 180 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 theelepel gemberpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Bedek een bakblik met bakpapier.
    2. Meng de boter en de suiker. Het moet dusdanig lang gemengd worden tot het lijkt op slagroom.
    3. Klop de eierdooier en de stroop erdoor.
    4. Meng de gember en de bloem. Zeef door het botermengsel en meng alles voorzichtig.
    5. Maak balletjes ter grootte van een walnoot op het bakblik, maak ze ietsje platter met de achterkant van een vork.
    6. Bak de koekjes in de oven, gedurende ongeveer 12-17 minuten of totdat ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren