Maleisische kip met rijst

    Maleisische kip met rijst

    1keer bewaard
    1uur


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een smaakvol rijstgerecht met kip uit Maleisië, dat heerlijk smaakt zowel gekookt, gebakken, gegrild of gefrituurd.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eetlepels boter
    • 2 sup bunjut (zakjes met gedroogde Maleisische kruiden)
    • 3 kruidnagels knoflook, dun gesneden
    • 1 tot 2 hele kippen, in stukken gesneden (bij voorkeur met botten)
    • 360 gr ongekookte basmatirijst of rijst met een lange korrel
    • 750 ml kippenbouillon (gemaakt van bouillon blokjes)
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de boter in de pan. Wanneer deze voldoende warm is, voeg je de sup bunjut toe en bak je deze voor een tijdje of tot het geurig is. Dan bak je de in dunne plakjes gesneden knoflook tot ze bruin zijn (zet het vuur wat lager zodat de knoflook niet verbrand). Doe de kip (met botten) in de pan en meng goed, kook tot de kip gaar is aan de buitenkant. Voeg dan de kippenbouillon en water toe, en laat dit koken tot de kip gaar is.
    2. Als de kip gaar is, maak je de rijst. Was de rijst met water. Voeg 500 ml kippenbouillon toe aan de rijst, uit het bovenstaande mengsel, en laat het koken in een rijstkoker (indien je niet beschikt over een rijstkoker, kun je een andere pan gebruiken, maar voeg dan iets meer vocht toe, doe de deksel op de pan en laat de rijst koken op een laag-medium vuur). Dit is de Maleisische kip met rijst.
    3. De gaar gekookte kip kan worden gegrild of licht gebakken met sojasaus, tomatensaus en honing met zwarte peper, of kan zo worden gegeten met de rijst. Er moet kippenbouillon zijn overgebleven, die kun je samen eten met de kippen-rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren