Frambozensaus

    (310)
    15 minuten

    Ik heb op veel manieren frambozensaus gemaakt, maar dit is mijn favoriet.


    41 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 300g verse frambozen
    • 4 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels sinaasappelsap
    • 2 eetlepels maïzena
    • 250ml koud water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de frambozen, suiker en sinaasappelsap in een pan. Meng de maizena met koud water tot een glad mengsel. Voeg dit aan de frambozen toe, roer door en breng aan de kook.
    2. Kook zachtjes, onder voortdurend roeren, zo'n 5 min tot gewenste samenhang is bereikt. De saus dikt verder in terwijl het afkoelt.
    3. Pureer de saus in een blender of met een staafmixer en giet het vervolgens door een fijne zeef. Dien het warm of koud op. De saus is tot twee weken houdbaar in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (310)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    Jongekookfanaat
    0

    Goed recept! Wel een zoete saus. Wil je een wat frissere saus, verminder dan de suiker en voeg citroensap ipv sinaasappelsap toe. Dan is deze saus een frisse tegenhanger voor een zoet en fruitig dessert  -  19 mei 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren