Mexicaanse aardappelpannenkoeken

    Mexicaanse aardappelpannenkoeken

    10keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze smakelijke aardappel pannenkoeken krijgen een heerlijke smaak door favoriete taco ingredienten zoals Cheddar, zure room, salsa en jalapeno pepers. Je kunt zelfs guacamole toevoegen! Deze pannenkoeken zijn zeer geschikt als een glutenvrije optie voor pannenkoeken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 5 aardappelen, geschild en geraspt
    • zout en peper naar smaak
    • 1 scheut pittige chilisaus, of naar smaak
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 eieren
    • 1-2 groene pepers, ontpit en fijngehakt
    • 3 eetlepels rijstmeel
    • 4 eetlepels olie voor te bakken
    • Om erbij te serveren
    • 150 gr geraspte cheddarkaas
    • 100 ml zure room
    • salsa
    • stukjes jalapenopepers uit een pot

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng de geraspte aardappel op smaak met zout, peper en pittige saus. Meng de ui, eieren en gehakte groene pepers; Bestrooi met rijstmeel en meng tot alles goed is gecombineerd.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan op matig-hoog vuur.
    3. Laat een volle eetlepel van het aardappelmengsel in de hete olie glijden. Duw enigszins plat, en bak aan beide kanten goudbruin, ongeveer 2 minuten per kant. Laat uitlekken op keukenpapier en ga verder met het resterende aardappelmengsel.
    4. Serveer de aardappel pannenkoeken gegarneerd met geraspte kaas, zure room, salsa en jalapeno pepers naar smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Kwien
    van
    0

    Superlekker. Ik hou normaal helemaal niet zo van rosti, maar op deze manier bereid waren ze heel lekker! Daarom maak ik hem nu nog een keer :-) - 28 nov 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren