Mince pies met een tik

    Mince pies met een tik

    Voeg toe aan favorieten!
    13uur15min


    Maak dit als eerste!

    Ik ben een Ebenezer Scrooge. Wat mij betreft is het twaalf dagen Kerstmis en dat is hoelang ik in de kerstsfeer ben... Helaas voor mij, omarmen mijn collega's de festiviteiten veel meer dan ik, vooral als het sneeuwt.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 500 gr krenten
    • 500 gr donkere rozijnen
    • 500 gr blanke rozijnen
    • 400 gr versnipperd hard rundervet (beef suet) of reuzel
    • 100 gr hele gepelde amandelen, fijngehakt
    • 350 gr natuurlijke rietsuiker
    • 1 theelepel gemalen kaneel
    • 2 theelepels mixed spice (een mix van kaneel, piment en nootmuskaat)
    • 1 grote citroen
    • 250 gr gekonfijt fruit, fijngesneden
    • 100 gr gekonfijte kersen
    • 150 ml donkere rum
    • 150 ml Amaretto likeur
    • 175 ml Franse cognac

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 12uur in de koelkast  ›  Klaar in:13uur15min 

    1. Was alle gedroogde vruchten grondig onder een koude kraan. Laat drogen op een schone theedoek en dep droog. Doe alle fruit in een zeer grote kom (nee, echt - een zeer grote kom!). Meng het met het rundervet, amandelen, kersen, suiker en specerijen. Rasp de schil van de citroen en knijp het sap erover. Voeg de schil toe, en vervolgens de alcohol.
    2. Meng, met je handen, alle ingrediënten door elkaar. Doe het in gesteriliseerde glazen potten, zorg dat er geen lucht in zit, Daarna bedek je ze met vetvrij papier (dit zorgt voor extra verzegeling) en zet er vervolgens de deksel op. Bewaar ze ergens koel en droog gedurende tenminste de nacht, maar hoe langer je ze laat staan, des te sterker de smaak zal zijn (we laten het meestal 2 weken staan).
    3. Voor het deeg, maak je een hoopje bloem op je werkoppervlak en maak een kuiltje in het midden. Doe de boter, poedersuiker en het zout in het kuiltje. Meng de boter met de suiker en het zout met je vingers, voeg dan de eierdooiers toe, en blijf mengen.
    4. Beetje bij beetje, doe je de bloem erbij, en maak er met je vingers een mooi deeg van. Druk het deeg met je handpalm een paar keer van je weg totdat het volledig glad is. (Op dit punt, kun je als je wilt, het deeg goed inwikkelen en een week in de koelkast bewaren, of 3 maanden in de vriezer).
    5. Rol het deeg uit tot een dikte van 2 mm, en met gebaks-vormpjes van 6 cm en 4,5 cm maak je 48 stukjes deeg van elke grootte. Vet een mini-taartvormpje van 4,5 cm in diameter in (als je ze hebt, kun je er vier tegelijk doen), en bedek de bodem met de grotere cirkels. Prik in met een vork en vul ze met het fruit-mengsel.
    6. Bestrijk de randen van de kleinere cirkels met koud water en leg ze op de gevulde taartjes. Druk de randen voorzichtig aan om ervoor te zorgen dat ze goed dicht zitten. Laat 20 minuten in de koelkast staan.
    7. Terwijl de taartjes in de koelkast staan, verwarm je de oven voor op 180 ° C. Bestrijk de taartjes met wat ei en bak gedurende ongeveer 10 minuten, of totdat het deeg mooi en goudbruin is. Bestrooi met poedersuiker en zet terug in de oven gedurende nog een paar minuten om het glazuur te harden. Verwijder dan onmiddellijk de taarten uit het blik voordat ze afkoelen en leg ze op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren