Mini chocolade cakejes met een zoute karamelsaus

    Mini chocolade cakejes met een zoute karamelsaus

    4keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Onweerstaanbare chocolade cakejes bedekt met een heerlijk zoet-zoute karamel saus. Dit is alleen voor speciale gelegenheden omdat het heel machtig is maar iedereen geniet ervan!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • voor de mini chocolade cakejes
    • 250 gr pure chocolade, gesmolten
    • 150 gr boter, op kamertemperatuur
    • 100 gr basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 100 gr witte bloem
    • voor de karamel saus
    • 150 gr basterdsuiker
    • 1 eetlepel water
    • 50 gr gezouten boter, in stukken gesneden en verzacht
    • 75 ml room
    • snufje grof zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Voor de cakejes: Verwarm de oven tot 180 C / gasoven stand 4.
    2. Meng de gesmolten chocolade met de verzachte boter. Voeg de suiker, eieren en meel toe.
    3. Giet het mengsel in kleine cakeblikjes. Bak gedurende 30 minuten.
    4. Haal uit de oven en laat ongeveer 30 minuten afkoelen.
    5. Voor de saus: giet de suiker en het water in een pan. Kook op hoog vuur, maar blijf goed opletten. Wanneer het mengsel te bruin begint te worden, haal je het van het vuur en voeg je de boter en room toe. Zet het vuur heel laag, voeg wat zout toe en roer door de karamel tot het glad is.
    6. Giet over de cakes en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren