Moeders geroosterde citroenkip

    Moeders geroosterde citroenkip

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor gebraden citroenkip is heel speciaal voor mij. Mijn moeder maakte het altijd zondag voor de lunch. Een hele citroen in de holte van de kip leggen doet echt wonderen omdat het citroenaroma doordringt tot elk stukje van de kip evenals het huis! Je hebt 2 citroenen nodig - een voor sap en een om heel te houden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 hele middelgrote kip
    • 1 theelepel zout
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 1 middelgrote hele citroen
    • 2 eetlepels plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C / gasoven stand 6.
    2. Wrijf de buitenkant van kip in met zout en citroensap en de geperste knoflook.
    3. Was vervolgens de hele citroen goed, om ervoor te zorgen dat deze schoon is voordat je hem in de holte van de kip legt.
    4. Leg de kip in een braadslee of ovenschaal en rooster een uur. Controleer na een uur de kip en rooster nog 10 minuten op 220 ° C / gasoven stand 7 om de huid krokant te maken.
    5. Haal uit de oven, snijd en serveer met jus, aardappelen, groenten en Yorkshire pudding.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren