Muffins met appel en wortel

    Muffins met appel en wortel

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze muffins zitten boordevol granen en zaden, en zijn perfect als ontbijt om je metabolisme op gang te brengen. Gebruik verschillende zaden, zoals lijnzaad, sesamzaad, pompoenzaad, etc. Als je wilt kun je in plaats van margarine olie gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 75 gr volkoren zemelen
    • 4 eetlepels havermout
    • 125 gr witte bloem
    • 100 gr donkerbruine zachte suiker
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 snufje zout
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 70 gr rozijnen
    • 5 eetlepels gemengde zaden en/of gehakte noten
    • 1 middelgrote wortel, geraspt
    • 1 grote appel, geraspt (met schil)
    • 5 eetlepels light margarine
    • 1 geklopt ei
    • 350 ml magere melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng de droge ingrediënten (de eerste 9 in de lijst).
    2. Voeg de appel en wortel toe en bedek deze met het bloem-mengsel.
    3. Smelt de margarine gedurende 30 seconden in de magnetron en giet over de overige ingrediënten. Roer het er slechts een beetje door.
    4. Klop ei en melk samen en giet over de overige ingrediënten. Roer met een lepel totdat het net is gemengd.
    5. Laat het mengsel een paar minuten staan zodat de zemelen wat van de melk kunnen opnemen.
    6. Doe volle eetlepels beslag in de muffinvormen in het blik.
    7. Bak ze ongeveer 15 minuten op 180 C / gasoven stand 4.
    8. Serveer eventueel met margarine en/of jam.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren