Ontbijt eiercake

    Ontbijt eiercake

    9keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Het perfecte luchtige ontbijt. Het lijkt een beetje op een omelet en een beetje op een quiche minus het deeg. Je kan ze vooruit maken en opwarmen in de magnetron of koud met salade als lunch of diner serveren. Ze zijn niet enorm dik, ongeveer 1 cm, maar dit hangt af van de diepte van het bakblik dat je gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3 eieren geklopt
    • kruiden
    • 4 champignons, gesneden
    • 4 plakjes bacon, in blokjes gesneden
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • scheutje melk
    • plantaardige olie
    • handvol geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Bak de ui en bacon in een pan met wat olie. Doe de champignons en kaas in een afzonderlijke kom. Wanneer de ui en spek gebakken zijn, doe je ze in de kom met de champignons en kaas en meng goed.
    3. Voeg aan de geklopte eieren een beetje kruiden en een scheutje melk toe. Meng goed. Verwarm alvast een bakplaat met 4 dunne ronde vormen erin, waarin je wat olie doet, gedurende 5 minuten voor. Haal uit de oven en verdeel voorzichtig het champignon mengsel hierover. Giet vervolgens het ei mengsel erover.
    4. Zet ongeveer 20 minuten in de oven of totdat ze opgestijfd zijn. Laat een minuut staan en haal ze er dan voorzichtig uit. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren